Wat kan niet? Er is dit jaar geen Stille Tocht en geen samenkomst rondom de monumenten in de gemeente Kampen.

Wat kan wel? Burgemeester Bort Koelewijn legt samen met de voorzitter van het 4 mei comité Kampen een krans bij het algemene oorlogsmonument in Kampen en houdt een korte toespraak. Locoburgemeester \Jan Peter van der Sluis legt samen met de voorzitter van het 4 mei comité IJsselmuiden een krans bij het oorlogsmonument in IJsselmuiden. Omdat een samenkomst niet mogelijk is, wordt het tijdstip niet bekendgemaakt. 

Van de kranslegging bij beide monumenten wordt een korte filmopname gemaakt. Op 4 mei na 13.00 uur is de 
filmopname te bekijken via www.kampenonline.nl.

Doe mee

Dit jaar zijn we op 4 mei thuis. De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat door, maar zonder publiek. De herdenking is live via televisie of online te volgen, zodat u thuis mee kunt doen met de herdenking. De corona-aanpak in Nederland gaat door. Door de maatregelen waar we mee te maken hebben, verloopt de Dodenherdenking op 4 mei anders dan we gewend zijn. We zijn thuis en komen niet samen. Er is daarom gezocht naar een passende, alternatieve invulling voor het herdenken van de oorlogsslachtoffers in de gemeente Kampen.

 

Vlaggen

Hang de vlag op 4 mei halfstok ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. In afwijking van de algemene vlaginstructie voor 4 mei mag de Nederlandse vlag dit jaar de hele dag halfstok. Van zonsopgang tot zonsondergang. Steek op 5 mei de vlag uit om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd.

 

Speel mee

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle blazers van Nederland op om het Taptoe signaal mee te spelen vanuit huis. Meer informatie hierover is te vinden op de website WWW.4EN5MEI.NLNa de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis mee te zingen.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media