Het programma voor de viering van 75 jaar vrijheid in Kampen is omgegooid. Zoals bekend zijn alle publieksevenementen voor de komende maanden afgelast, maar er gaat toch veel moois gebeuren in de komende tijd, zo vertelt de organisatie van het jubileumjaar. “We hangen juist wel de vlag uit op 17 april, we kijken naar de mogelijkheden voor een festivalprogrammering later dit jaar en we gaan het liefst in het weekend van 2021 alsnog een groot bevrijdingsfeest vieren”.

 


Bevrijdingsfeest 2021

De meeste activiteiten die stonden gepland voor het weekend van 17 april aanstaande, worden bij voorkeur verschoven naar het weekend van 17 april 2021, precies 76 jaar nadat Kampen werd bevrijd. “We hopen dan alsnog op veel muziekkorpsen en optredens van andere muzikanten. Voor bezoekers aan de binnenstad is er dan als het goed gaat van alles te beleven.” De Kamper Oranjevereniging onderzoekt nu de mogelijkheden hiervoor en werkt nauw samen met onder meer de IJsselmuider Oranje Vereniging en de lokale horeca. Zaterdag 18 april 2021 staat onder meer het L'Chaim concert "Vier het leven" geprogrammeerd.

 

Begin mei meer duidelijk

Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. “Daarna wordt ook in Kampen duidelijk of het mogelijk is om in de tweede helft van augustus alsnog een aantal jubileumactiviteiten door te laten gaan. Hierover wordt zo snel mogelijk meer bekend gemaakt via www.welllmeetagain.nl. Ik zou haast zeggen: we'll meet again, don't know where, don't know when, but I know we'll meet again some sunny day”, zo citeert Roeland Tameling, woordvoerder van het jubileumjaar in Kampen.

 

Dankbaar

“Op het moment dat we stil staan bij het feit dat we 75 jaar in vrijheid leven, zijn we juist in onze vrijheid beperkt. Tegelijkertijd zien we saamhorigheid, mensen letten op elkaar en iedereen die op dit moment zijn nek uit kan steken helpt mee. Samen staan we sterk en dat is waar vrijheid om draait.” Daarom  roepen de coördinatoren iedereen in Kampen op om op 17 april aanstaande de vlag uit te hangen. “Zo laten we ook zien, dat we de steunpilaren van onze gemeenschap dankbaar zijn. Van verplegers tot schooljuffen, van mantelzorgers tot politieagenten en alles wat daar tussen zit”.


Carillon estafette

Exact 75 jaar na de bevrijding van Maastricht is op zaterdag 14 september 2019 de nationale carillon-estafette gestart. Deze carillon-estafette volgt het spoor van de bevrijders naar het noorden van Nederland. En op 17 april is het de beurt aan Kampen. Op die dag hangt niet alleen de vlag uit, maar zal de stadsbeiaardier ook een programma spelen met muziek uit de bevrijdingstijd.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media