Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding hebben Roel en Sylvia van Gelder van Chocolaterie De Swaen een chocolade-bevrijdingsei gemaakt, de tekeningen op het ei zijn van de hand van Anneke Helleman. Het ei staat al enige tijd in de etalage van De Swaen. 

 

Roel en Sylvia van Gelder, Gerrit Visser de kapitein van Salonboot de Veerman van Kampen, en Michael Bres van de Kamper Oranje Vereniging hebben gezamenlijk op vrijdag 17 april op de Veerman van Kampen het 15 kilo zware chocolade bevrijdingsei aangeboden aan Jan Wolterink van de Stichting Veteranen Kampen. Dit als dank voor wat de Kamper veteranen voor de stad hebben gedaan. Vanaf de 2e Wereld Oorlog tot vandaag de dag.

 

Vanwege het coronavirus komen de Kamper veteranen op het ogenblik niet meer bij elkaar en kunnen ze niet samen het bevrijdingsei opeten. Daarom heeft de Stichting Veteranen Kampen besloten het bevrijdingsei aan te bieden aan de bewoners van verzorgingstehuis Myosotis. Enerzijds omdat daar een aantal Kamper veteranen wonen en anderzijds omdat een aantal van de bewoners de 2e Wereld Oorlog heeft meegemaakt. 

 

Een vertegenwoordiger van Myosotis heeft het ei in ontvangst genomen. De overdracht was live te volgen op de Facebookpagina van de Stichting Veteranen Kampen met op de achtergrond de Euphonionsingers en Vox5 met We’ll meet again. 

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media