Expeditie vrijheid is een educatief project voor groep 7 en 8 in Overijssel, ontwikkeld door het Historisch Centrum Overijssel in samenwerking met tien Overijsselse partnerscholen.

Het lesmateriaal in Expeditie Vrijheid is ontwikkeld in samenwerking met 10 partnerscholen, verspreid door de provincie Overijssel. Samen met hen zijn we tot de volgende drie uitgangspunten voor Expeditie Vrijheid gekomen:
  1. Methodevervangend werken: dekkend voor kerndoelen, tussendoelen en leerlijnen voor de Tweede Wereldoorlog en net zo makkelijk te gebruiken als de gebruikelijke geschiedenismethode. De lessen zijn dus in plaats van de methodelessen over de Tweede Wereldoorlog te gebruiken.
  2. Omgevingsonderwijs: leren over en van je eigen omgeving, op onderzoek uit naar sporen van de oorlog in jouw buurt. Kinderen worden uitgenodigd naar buiten te gaan en hun eigen omgeving te verkennen, aan de hand van eenvoudige werkvormen en toegankelijke onderzoeksopdrachten.
  3. Burgerschap: leren over vrijheid, democratie en rechtstaat, aan de hand van een periode waar dit alles niet bestond. Elke les eindigt met een spelvorm of creatieve verwerkingsvorm waarin burgerschapsdoelen als het waarderen van verschillen, het belang van de rechtstaat en de vrijheid van meningsuiting centraal staan.

Bekijk hier de website voor meer informatie!

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media