“De expositie Alle waarden draaien om. Kampen bezet en bevrijd 1940 – 1945” is vanaf 1 juli te zien in de expositieruimte van De Stadskazerne. Deze gezamenlijke expositie van de HV Jan van Arkel en het Stadsarchief is te bezoeken tijdens de openingstijden van de Tourist Info. Van maandag tot en met zaterdag van 10.00 – 16.00 uur bent u van harte welkom in De Stadskazerne.


Alle waarden draaien om

Kampen bezet en bevrijd 1940 - 1945
1 juli tot en met 12 september 2020
De Stadskazerne


Aan de hand van beelden en thema’s uit 1940-1945 in Kampen ga je op zoek naar verbinding van morele waarden toen en nu. Waarden veranderen en zijn voor iedereen verschillend, en ‘in oorlogstijd draaien alle waarden om’, zoals ereburger van Kampen Willem Kolff ooit zei. Als arts in de oorlog maakte hij juist mensen ziek om ze het leven te kunnen redden.


GEBRUIK DE INGANG AAN DE RECHTERKANT VAN HET PLEIN

Om een bezoek te brengen aan de expositie gebruikt u de ingang aan de rechterkant van het plein. De linkeringang is de toegang tot de bibliotheek. De rechterdeur geeft toegang tot de Tourist Info, het Informatiecentrum van het Stadsarchief en de expositieruimte. De normale hoofdingang is de komende maanden de gezamenlijke uitgang. Houd bij een bezoek aan de expositie afstand van elkaar. Stickers op de vloer geven de anderhalve meter afstand voor u aan. Uiteraard staat er desinfectiemiddel bij de ingang van de expositieruimte voor u klaar.

 

NIEUWE DATA VOOR DE BEIDE LEZINGEN

Bijna alle evenementen die in Kampen zouden plaatsvinden dit jaar zijn verplaatst naar volgend jaar. Zo ook de twee lezingen die eerder dit jaar op het programma stonden.
– De Stadskazernelezing over de gevangenentransporten van Herman Broers, die op 24 maart zou plaatsvinden is verhuist naar dinsdag 23 maart 2021.
– De nieuwe datum voor de lezing “Executie aan de Meppelerstraatweg van Samuel de Korte, die op 31 maart jl. zou plaatsvinden, is nu dinsdag 30 maart 2021.
De door u gekochte kaarten voor de lezingen blijven geldig. De nieuwe kaartverkoop start in januari 2021.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media