Op de zoektocht door foto’s in de collectie van het Stadsarchief Kampen stuitte de HV Jan van Arkel op deze foto. Twee jonge kinderen, in waarschijnlijk Brunnepe of Kampen Zuid, uitgedost als Canadese bevrijders. Die klaar staan voor het bevrijdingsdefilé ter ere van de Canadezen in april 1945.

De redactie van het Historisch Tijdschrift van de HV Jan van Arkel zoekt hen. Zij hebben 75 jaar vrijheid ervaren. Wellicht levert dit een mooi verhaal op in het juni-nummer van het Historisch Tijdschrift? 

Weet jij wie dit zijn? Stuur dan een mail naar info@hvjanvanarkel.nl. We zijn benieuwd! 

TIP: De 75 jaar Vrijheid special van het Historisch Tijdschrift van de Historische vereniging voor de ijsseldelta 'Jan van Arkel' is online te bestellen via www.hvjanvanarkel.nl en ook verkrijgbaar bij Readshop Bos.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media