Vanaf 5 mei, bevrijdingsdag 2020, is er een serie van 9 filmpjes te bekijken en te beluisteren op 9 verschillende banken in de binnenstad. De route start bij de Stadsgehoorzaal en eindigt in het Hof van Breda. Het gaat hier om een project van Stichting ARTicipatie voor de viering van 75 jaar bevrijding in opdracht van Kampen Partners. Het is een zeer indrukwekkende reeks van muzikale ontmoetingen met Gyöngyi Kovacs, muzikante en zangeres. Onder de titel ‘Songs of Freedom’, ontvangt zij mensen die als migrant naar Nederland zijn gekomen. De gasten komen uit Iran, Angola, Nigeria, Buthan, Rusland, Libië en Syrië. In een tijdelijke filmset op het podium van de Stadsgehoorzaal, delen zij hun aangrijpende verhalen en zingen samen met Gyöngyi hun soms hartverscheurende, vaak hartverwarmende liederen. Muzikale ondersteuning wordt gegeven door Ingeborg van Winssen van de AZC-band.


Het herdenken van de waarde van vrijheid staat centraal in deze reeks film portretten. En ook daar hoort gastvrijheid bij. Samen vrijheid vieren, dat kan gewoon op een bankje in de stad. De bankjes hebben een scanplaat gekregen. Het werkt eenvoudig door via een app op de smartphone een QR-code te activeren. Alle informatie is te vinden op de website ‘tapjebankje.nl' . Maak een mooie wandeling door Kampen en geniet van de uitzonderlijke liedjes in dit unieke project. De liedjes zijn in hun geheel ook apart te beluisteren.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media