Kampen 75 jaar bevrijd? Daar moet je als lokale toneelvereniging op inhaken, vindt de Kleine Komedie in Kampen. Het gezelschap koos voor het verhaal van Sientje Elzas, een meisje van 14 dat in 1943 als onderduiker terechtkwam bij de familie Van der Klip in de Oranjewijk.

Eind goed al goed gaat dit keer niet op voor het stuk dat de Kleine Komedie eenmalig opvoert. Sientje Elzas is verraden en werd via kamp Westerbork afgevoerd naar Auschwitz. Daar sterft ze begin 1944 in de gaskamer. Haar verhaal is het waard om verteld te worden, zegt Bert Vreugdenhil, een van de schrijvers en regisseurs van het toneelstuk Sientje Elzas, Kampen in oorlogstijd. ,,We willen ook het verhaal vertellen van de familie waar ze was ondergedoken. Een kinderloos echtpaar dat plotsklaps een joods meisje uit Amsterdam kreeg. Hoe gingen ze daar mee om? Wat waren hun afwegingen? Hoe was het voor hen ineens een kind in huis te hebben. Je moet wel heel veel lef hebben om te doen wat zij hebben gedaan.’’

Inge Blankvoort 22-01-20, 11:24 Bron: de Stentor

Lees de rest van het artikel hier

Foto: Sientje Martha Elzas © Joop van Dijk

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media