De provincie Overijssel is 75 jaar geleden in 17 dagen bevrijd. Op 1 april 1945 konden de inwoners van Haaksbergen als eerste de vlag buiten hangen. Ruim twee weken later, op 17 april, was Kampen bevrijd en daarmee de hele provincie. RTV Oost maakt in 2020, van 1 t/m 17 april, een Vrijheidstour door Overijssel. Elke dag staat een bijzonder lokaal oorlogs- of bevrijdingsverhaal centraal op radio, tv, online en social media. Veel van deze persoonlijke verhalen zijn in april 2019 ontdekt tijdens de WO2 Cafés van RTV Oost en het Historisch Centrum Overijssel.


Live Radio vanuit de Vrijheidsexpress

Naast de 17 bijzondere verhalen gaat RTV Oost op zoek naar meer verhalen en gebeurtenissen die worden georganiseerd in het kader van 75 jaar vrijheid in de Overijsselse gemeenten. RTV Oost maakt de hele dag radio vanuit de Vrijheidsexpress. De bus start en eindigt elke dag vanuit een andere gemeente en tourt langs bijzondere plekken, scholen, verzorgingshuizen, sportclubs, etcetera. De Vrijheidstour is van en voor Overijssel. Iedereen is welkom tijdens de tour. Niet alleen om verhalen te horen van ooggetuigen, historische verenigingen en de WO2-kenners van Historisch Centrum Overijssel, maar ook om zelf verhalen te vertellen. Grote en kleine verhalen zijn interessant, want soms is een klein verhaal een ontbrekend stukje in een groter verhaal. En vaak raakt juist een klein persoonlijk verhaal een snaar bij iedereen die de oorlog niet heeft meegemaakt. Deze verhalen samen vertellen wat leven in vrijheid betekent.

Alle informatie vind je op https://75jaarvrijheid.rtvoost.nl/

 

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media