In 2020 wordt niet alleen het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht, maar in Kampen wordt het ook een jaar waarin nieuwe verbindingen tussen mensen worden gelegd, ontmoetingen worden georganiseerd en tolerantie wordt versterkt. Hiervoor heeft Kampen Partners op verzoek van de Gemeente Kampen met allerlei betrokken partijen een plan opgesteld met de titel ‘We’ll meet again’:

  • We herdenken historische gebeurtenissen
  • We vieren de vrijheid om met elkaar samen te leven
  • We investeren in een gemeenschap waar mensen voor elkaar klaar staan

Ook op die manier willen we een hartelijke stad zijn. Want wij geloven dat door ontmoeting wederzijds begrip wordt versterkt en het leven mag worden gevierd.

Foto (bron: Stadsarchief Kampen): Om ca. 10.30 uur ging er op 17 april 1945 een Humberpantserwagen van het A-Squadron 49th Reconnaissance Regiment (49th British (West Riding) Infantry Division, ook: "Polar Bear Division" genoemd) door de Oudestraat, halverwege de Bovenkerk en het Raadhuis, ter hoogte van de Breedesteeg/Blauwehandsteeg.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media